Sallad till lunch

Sallad är en populär färdiga att äta rätt ofta innehåller bladgrönsaker, vanligtvis serveras kyld eller vid en måttlig temperatur och ofta serveras med en sås eller dressing . Sallader kan också innehålla ingredienser såsom frukt , spannmål , kött , skaldjur och godis . Även om många sallader använder råvaror , vissa använder kokta ingredienser.

De flesta sallader serveras kall , även om vissa , till exempel södra tysk potatissallad , serveras varm . Vissa anser värmen i en maträtt en faktor som utesluter den från sallad kategorin kallar den varma blandningen en gryta , en smörgås toppning eller mer specifikt namn den för de ingredienser som utgör den. Sallad på restaurang i Stockholm salladsdrottningen.se .

Lummiga grönsaker sallader vanligtvis serveras med en dressing , samt olika garnering såsom nötter eller krutonger , och ibland med kött , fisk , pasta , ost , ägg , eller hela korn .

Sallader kan serveras när som helst under en måltid , till exempel :

Förrätt sallader, lätta sallader för att stimulera aptiten som den första kursen i måltiden .
Sido sallader , att följa med huvudrätten som en sida skålen .
Huvudrätt sallader, vanligen innehåller en del av heartier biljettpris , t.ex. kycklingbrösteller skivor av nötkött .
Gom – rensning sallader , för att reglera magen efter huvudrätten .
Dessert sallader , söta versioner ofta innehåller frukt , gelatin och / eller vispad grädde .

Kommentera