Tandvården i Jönköping diskuteras i telefonmöte.

Avancerad tandvård kräver ett besök hos tandläkare i Jönköping eller på annan ort. Under dagens telefonmöte har flera olika tandläkare runt om i Jönköping diskuterat frågor om tandvård. Telefonmöten är ett ypperligt sätt att utbyta erfarenheter för en yrkesgrupp som har så mycket att göra. Den tandvård som diskuterades mest var olika metoder för tandblekning. Här kan ni boka tid för tandvård i Jönköping

Tandläkaren kan ge dig alla svar du behöver angående dina tänder och tandblekning. Här följer lite kort information om olika metoder för tandblekning.

Hos tandläkaren brukar det erbjudas två olika metoder för tandblekning. Tandläkaren kan ta avtryck av både över- och underkäken för att kunna gjuta specialanpassade blekskenor. Eller kan du bleka dina tänder direkt hos tandläkaren. Med blekskenorna bleker du sedan dina tänder själv hemma. Du får med dig en speciell sorts blekgelè från tandläkaren. Vid blekning av tänderna hemma, kan det bästa vara att göra det på kvällen efter att du har borstat dina tänder. Beroende på hur stora missfärgningar du har ska blekskenorna sitta kvar i munnen så länge som det behövs. Har du inte så stora missfärgningar kan det oftast räcka med en stund på kvällen, annars har du blekskenorna kvar i munnen under hela natten. Om du vill att det ska gå snabbare att bleka tänderna kan du istället göra det direkt hos tandläkaren. Det kostar mer än hemmablekning men det blir oftast ett mycket bra resultat. Tandläkaren början med att rengöra tänderna noggrant innan själva blekningen påbörjas. Blekmedlet penslas sedan direkt på tänderna och tandköttet får ett skyddande plastomslag. Tandläkaren använder sig av en sorts laser för att aktivera blekmedlet på tänderna. Efter behandlingen tas det medel som finns kvar på tänderna bort med hjälp av en sug. Om du bleker tänderna på detta sätt det vill säga med laser, håller resultatet i två till fem år. Det är givetvis beroende av hur väl du vårdar dina tänder. Regelbundna besök hos tandläkaren för tandvård är att rekommendera.

 

Lämna ett svar